AKDENİZDE İSLAM MEDENİYETİ KONFERANSI

by admin

İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) ve Yakın Doğu Üniversitesi İslam Araştırmaları ve Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü işbirliğiyle Akdenizde İslam Medeniyeti konulu uluslararası bir konferans düzenleniyor. 1 Aralık Çarşamba günü saat 10’da Lefkoşa’da Yakın Doğu Üniversitesi’nde açılacak olan konferans 4 Aralık 2010 tarihine kadar devam edecek.

İstanbul’da bulunan İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezinin (IRCICA) ve Lefkoşa’daki Yakın Doğu Üniversitesi İslam Araştırmaları ve Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü’nün işbirliğiyle Akdenizde İslam Medeniyeti başlıklı uluslararası bir konferans düzenleniyor. Konferans, 1 Aralık Çarşamba günü saat 10.00’da Lefkoşa’da Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane Salonu’nda açılacak ve 4 Aralık tarihine kadar devam edecek.

Konferansta toplumlar arasındaki kültür ve bilim ilişkilerinin tarih boyu dönemsel değişiklikler göstermiş olan siyasî ilişkilerden farklı olarak neredeyse kesintisiz devam etmiş olduğu ve bu ilişkilerin nitelik, nicelik ve özelliklerinin en zengin bilimsel verileriyle din ve kültürlerin beşiği Akdeniz’de incelenebileceği ana çerçevesi içinde İslam medeniyetinin Akdeniz’de yayılması, devletler ve bölgeler arasındaki kültürel ilişkiler, medeniyetin gelişmesinde İslam’ın rolü, Akdeniz’de İslam medeniyetinde fen ve teknoloji, sanat, mimari ve şehircilik gibi konular ele alınacak.

Konferansa başta Türkiye ve KKTC olmak üzere Almanya, Arnavutluk, Cezayir, Fas, Filistin, Irak, İran, İtalya, Japonya, Lübnan, Macaristan, Mısır, Portekiz, Romanya ve Ürdün’den elliden fazla uzman katılacak.

Tarih : 1 Aralık 2010
Saat : 10.00
Yer : Büyük Kütüphane (NEU), Lefkoşe, KKTC

Other Articles

All rights reserved to IRCICA ©2023. Designed and Developed by IRCICA IT Department.