Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, IRCICA Genel Direktörü Dr. Halit Eren’i Kabul Etti

by admin

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü Halit Eren’i Ortaköy’deki ofisinde kabul etti.

Dr. Eren, Bakan Bağış’a IRCICA’nın faaliyetleri ve yayınları hakkında bilgi verdi. Ortaköy’deki AB ofisinde gerçekleşen görüşme sonrası Bakan Bağış ve Halit Eren görüşmenin içeriğine ilişkin açıklama yaptı. IRCICA’nın çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Bağış, “Sayın Halit Eren hocamız Türkiye’nin göğsünü kabartıyor. Türkiye için çok başarılı çalışmalar ortaya koyuyor. IRCICA biliyorsunuz İslam İşbirliği Teşkilatı’na bağlı bir araştırma merkezi. IRCICA Türkiye’nin barış mesajını dünyanın her bir yanına aksettirebilme hususunda çok önemli bir görev ifa ediyor. Sadece İslam coğrafyasında değil, IRCICA aracılığıyla dünyanın dört bir yanında Türkiye’nin barış çağrıları şu anda gündeme geliyor. Halit Eren hocamızla kapsamlı bir görüşme yaptık. Müzakerelerini yürüttüğümüz Avrupa Birliği sürecinde de İslam medeniyetinin Avrupa medeniyetine katkılarını ele alan bir kongre düzenleyip daha sonra onu kalıcı hale getirme konusunda uzlaştık. Böyle bir faaliyetin organizasyonunu yapmaktan büyük onur duyuyoruz.” diye konuştu.

Merkezin çalışmaları hakkında basına bilgi veren Dr. Halit Eren ise Merkez’in özellikle İslam kültür ve medeniyeti, bu medeniyetin Avrupa kültür ve medeniyeti ile ilişkileri sahasında faaliyetler yürütmekte olduğuna dikkat çekerek bu çerçevede Balkanlar’daki Müslüman toplumlar konusunda çalışmaları olduğunu, Avrupa Konseyi ile ilgili ortak projeler yürüttüklerini ifade etti. Dr. Eren sözlerine devamla Avrupa Birliği Bakanlığı’yla Merkez olarak ortaklaşa İslam Medeniyetinin Avrupa Medeniyetine Katkısı konulu bir kongre düzenlemek üzere prensip kararına vardıklarını dile getirdi.

Other Articles

All rights reserved to IRCICA ©2023. Designed and Developed by IRCICA IT Department.